Aardappel-kruidenbroodkrans met zeezout
1 brood
40 min bereidingstijd + 1,5 uur wachten
30 min in de oven
Wat heb ik nodig:
brood
Bereiding:
- Verwarm in een steelpan de melk met de boter, tot de boter net gesmolten is. Neem de pan van het vuur en laat 5 minuten afkoelen.
- Kneed in de keukenmachine of met de mixer een soepel deeg van de bloem met het zout, de gist, het ei en het lauwwarme melkmengsel. Laat het deeg afgedekt in de kom 45 minuten op een warme plek rijzen.
- Hak intussen alle kruiden fijn. Maal in de keukenmachine, of in porties in de hakmolen, de rösti fijn.
- Kneed de kruiden en de fijngemalen rösti door het deeg. Voeg extra bloem toe als het deeg erg plakt.
- Verdeel het deeg in 24 porties. Rol van elke portie een mooi balletje.
- Zet in het midden van de bakplaat het ovenvaste kommetje. Leg er 6 deegballetjes omheen; ze hoeven elkaar niet te raken want ze rijzen nog. Leg hier weer 12 balletjes omheen en leg de laatste 12 balletjes erop zodat een krans ontstaat. Laat de deegkrans afgedekt nogmaals 45 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Bak de broodkrans in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Laat het brood op een rooster afkoelen. Lekker met een lik roomboter met zeezout.
Op en top kerst, deze hartige krans. Voor bij het diner, maar ook een aanwinst bij de brunch of borrel! Handig is dat je ‘m al eerder kunt bakken en in de diepvries bewaren. Bak het ontdooide brood voor het serveren weer knapperig in de oven.
Tip: Voeg met de kruiden ook een handvol fijngehakte olijven of zongedroogde tomaten toe.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 375 kcal
- 10 g vet waarvan 6 g verzadigd
- 57 g koolhydraten
- 12 g eiwit
- 4 g vezels
- 1,7 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen